Lack of activity destroys the good condition of every human being, while movement and methodical physical exercise save it and preserve it. ~ Plato

Health of body and mind is a great blessing, if we can bear it. ~ John Henry Cardinal Newman

Health is a state of complete physical, mental and social well-being and not merely the absence of disease or infirmity. ~ World Health Organization

Health is a state of complete harmony of the body, mind and spirit. When one is free from physical disabilities and mental distractions, the gates of the soul open. ~ B. K. S. Iyengar

Physical fitness is not only one of the most important keys to a healthy body, it is the basis of dynamic and creative intellectual activity. ~ John F. Kennedy

Take care of your body. It's the only place you have to live. ~ Jim Rohn

Physical fitness can neither be achieved by wishful thinking nor outright purchase. ~ Joseph Pilates

Movement is a medicine for creating change in a person's physical, emotional, and mental states. ~ Carol Welch

Health is a relationship between you and your body. ~ Terri Guillemets

He who has health has hope; and he who has hope has everything. ~ Arabic Proverb

To keep the body in good health is a duty, otherwise we shall not be able to keep our mind strong and clear. ~ Buddha

In a disordered mind, as in a disordered body, soundness of health is impossible. ~ Cicero

Your lifestyle - how you live, eat, emote, and think - determines your health. To prevent disease, you may have to change how you live. ~ Brian Carter

From the bitterness of disease, man learns the sweetness of health. ~ Catalan Proverb

When it comes to eating right and exercising, there is no ''I'll start tomorrow.'' Tomorrow is disease. ~ V. L. Allienare

The greatest wealth is health. ~ Virgil

Health is a large word. It embraces not the body only, but the mind and spirit as well; ... and not today's pain or pleasure alone, but the whole being and outlook of a man. ~ James H. West

osebni in kondicijski trener
Lucijan "LUC" Cigale
profesor sportne vzgoje, CSCS,
trener fitnesa FZS

Pravno obvestilo

POGOJI IN PRAVILA UPORABE

Spletno mesto
je za namen tega pravnega obvestila pojem, ki zajema vse spletne strani na spletnem naslovu www.luciano.si (v nadaljevanju: Spletno mesto). Prosimo, da pred uporabo Spletnega mesta pazljivo preberete pogoje in pravila uporabe. Če se s pravili in pogoji uporabe ne strinjate in jih ne sprejemate, je uporaba Spletnega mesta prepovedana.

Lastnik Spletnega mesta je Lucijan Cigale (v nadaljevanju: Luciano), ki Spletno mesto tudi upravlja. Luciano si pridržuje pravico do spreminjanja ali posodabljanja pravil in pogojev uporabe Spletnega mesta brez predhodnega obvestila.


Uporaba Spletnega mesta

Vse pravice v zvezi z vsebino v kakršnikoli obliki, objavljeno na Spletnem mestu, so pridržane. Uporabniki Spletnega mesta lahko vsebine na Spletnem mestu uporabljajo izključno za osebne in nekomercialne namene, kjer morajo ohraniti vsa opozorila o avtorskih pravicah, obvestila o pravicah intelektualne lastnine ali obvestil o drugih pravicah. Vsebina Spletnega mesta je zaščitena z avtorskimi pravicami lastnika Spletnega mesta. Prepovedano je spreminjanje, kopiranje, distribucija, prenašanje, prikazovanje, izvajanje, reproduciranje, objavljanje, licenciranje, predelovanje, posredovanje, prodaja ali kakršnakoli druga oblika uporabe katerekoli informacije, besedila, posnetka, ikone, dokumenta, fotografije ali druge vsebine, ki so dostopne na Spletnem mestu.


Omejitev odgovornosti

Luciano ne odgovarja za uporabo Spletnega mesta in za morebitne škodljive posledice, povzročene z uporabo tam nahajajočih se spletnih vsebin. Vsebine Spletnega mesta so zgolj informativne narave in niso zavezujoče. Spletno mesto uporabljate na lastno odgovornost. Luciano se bo trudil zagotavljati kar najvišjo stopnjo pravilnosti in popolnosti objavljenih informacij in vsebin, vendar ne zagotavlja, da so informacije in vsebine vedno popolne, pravilne, ažurne in brez napak. Luciano lahko kadarkoli brez obveznosti do obveščanja uporabnikov Spletnega mesta spreminja informacije in vsebine objavljene na Spletnem mestu in ne odgovarja za posledice tako povzročenih sprememb. Niti Luciano, niti druga fizična ali pravna oseba, ki je sodelovala pri izdelavi Spletnega mesta ali še sodeluje pri nadgradnjah Spletnega mesta, ne more biti odgovorna za morebitne posledice, ki bi lahko uporabniku nastale zaradi uporabe Spletnega mesta ali nezmožnosti uporabe le-tega, zlasti ne odgovarjajo za morebitno škodo, ki bi nastala iz uporabe Spletnega mesta. Luciano ne zagotavlja, da bo Spletno mesto vedno delovalo pravilno, da strežniki na katerih se nahaja Spletno mesto in z njim povezani strežniki in preostala oprema, ne bodo okuženi z virusi ali drugimi škodljivimi elementi.


Varstvo osebnih podatkov in zasebnost

Za uporabo nekaterih storitev Spletnega mesta morate opraviti postopek registracije, pri katerem boste morali posredovati vse zahtevane podatke za odprtje uporabniškega računa. Pri tem je obvezno, da so vsi zahtevani podatki popolni in pravilni. V času trajanja uporabe teh storitev morate skrbeti za pravilnost in ažurnost teh podatkov. Luciano se obvezuje, da bo vaše osebne podatke uporabljal tako v skladu z veljavno zakonodajo kot tudi v skladu z izjavo o varovanju zasebnosti.

S tem ko odprete uporabniški račun se zavežete, da ste odgovorni za vse aktivnosti opravljene z uporabo vašega uporabniškega računa. V primeru nepooblaščene uporabe vašega uporabniškega računa ali utemeljenem sumu, da je do tovrstne uporabe prišlo, nas morate o tem nemudoma obvestiti. Luciano ni odgovoren za kakršnokoli izgubo ali škodo, do katere lahko pride zaradi nepooblaščene uporabe vašega uporabniškega računa.

Ko ste enkrat registrirani, ne morete zahtevati, da se vaš uporabniški račun ali vaši prispevki izbrišejo, vendar pa se vam primeru nespoštovanja pogojev in pravil uporabe Spletnega mesta uporabniški račun lahko deaktivira, s čimer vam je nadaljnje sodelovanje onemogočeno. Za sodelovanje na Spletnem mestu se odločate prostovoljno. Za svoja dejanja osebno (tudi kazensko) odgovarjate. V primeru, da imate utemeljen razlog za izbris določenega sporočila, nam svojo zahtevo sporočite na e-mail naslov info@luciano.si.

Zavezujete se, da ne boste na noben način ogrožali delovanja Spletnega mesta, kar vključuje poskus obremenjevanja, poškodovanja ali uničenja strežnikov, na katerih Spletno mesto deluje. Prav tako se zavezujete, da na noben način ne boste poskušali pridobiti dostopa do računov drugih uporabnikov.


Uporabniške vsebine

Spletno mesto registriranim uporabnikom omogoča objavljanje komentarjev na nekatere objave oziroma zapise na Spletnem mestu. Luciano ne odgovarja za uporabniške vsebine, objavljene na Spletnem mestu. Uporabniške vsebine so last uporabnikov in zanje tudi odgovarjajo. Luciano vseh uporabniških vsebin ne pregleduje in ne more pregledovati in ni odgovoren za njihovo vsebino, vendar si kljub temu pridržuje pravico, da briše, premika ali ureja sporočila, ki jih po lastni presoji smatra za žaljiva ali opolzka in za katere smatra, da kršijo avtorsko zakonodajo ali so drugače nesprejemljiva. Luciano si pridržuje pravico, da vam brez predhodnega obvestila zavrne dostop do uporabniških strani na Spletnem mestu za določen ali nedoločen čas.

Prepovedana je objava kakršnihkoli opravljivih, opolzkih, pornografskih, žaljivih ali kako drugače nelegalnih vsebin. S svojimi komentarji ne grozite ali žalite drugih uporabnikov, ne uporabljajte opolzkega jezika ali namerno motite razprave s ponavljajočimi sporočili, sporočili brez pomena ali spam sporočili. Kakršenkoli sovražni govor je osnova za takojšnjo in stalno deaktivacijo vašega uporabniškega računa. Uporabnik se zavezuje, da bo o morebitnih nepravilnostih obvestil lastnika strani. Zaželeno je upoštevanje pravil slovnice, ki pa ni strikten pogoj, dokler so sporočila razumljiva. Uporaba velikih tiskanih črk je z izjemo določene besede ali stavka, prepovedana. Sporočila, ki ne bodo dosegala osnovne ravni razumljivosti oziroma bodo napisana izključno z velikimi tiskanimi črkami, bodo izbrisana.

Bodite previdni pri objavi osebnih podatkov na Spletnem mestu. Luciano ne odgovarja za nadzor in odobritev objav, zaradi česar tudi ne prevzema odgovornosti za kakršnekoli posledice, ki bi lahko nastale oz. so nastale zaradi objave osebnih podatkov na straneh Spletnega mesta.


Povezave do drugih spletnih mest

Spletno mesto lahko vsebuje povezave na spletne strani, ki jih upravljajo tretje osebe. Luciano ne odgovarja za vsebino in pravilnost informacij, ki se nahajajo na omenjenih spletnih povezavah, vključno z vsemi povezavami na njih ali za spremembe na njih. Zunanje spletne povezave, ki se nahajajo na Spletnem mestu, uporabljate na lastno odgovornost.


Z uporabo Spletnega mesta uporabnik potrjuje, da je sprejel tu opisane pogoje in pravila uporabe in da se z njimi v celoti strinja.

Aktualna ponudba
Ugodnost v poletnih mesecih

 

Vsi, ki se boste v mesecu juniju, juliju ali avgustu odločili za nakup programa vadbe in programa prehrane hkrati, boste zanju odšteli le 119,00 € (namesto 170,00 €) in tako prihranili kar 30%.

Zadnje objave na blogu
Zadnji komentarji
Kratkoročna novoletna zaobljuba ali dolgoročna sprememba načina življenja?
Hvala Jan.. :) Pozdrav na Dansko.. :)
~ Lucijan ''LUC'' Cigale
Kratkoročna novoletna zaobljuba ali dolgoročna sprememba načina življenja?
Mislim, da bi nas dragi Luc lahko k opisu svojega profila dodal se osebni...
~ Jan Ostrožnik